Maurice | Fashion editor

1001 motive pentru care merita sa descoperi Turcia!

Trebuie sa recunosc ca eram destul de reticent atunci cand venea vorba despre Turcia. Asta pana intr-o buna zi de luni! Mai precis, lunea trecuta. Desi motivul vizitei mele acolo a fost unul profesional, pentru ca am realizat un editorial pentru revista The One, editorial ce va aparea in luna septembrie, Turcia m-a cucerit! Definitiv!

Intamplator, aveam in bagaj o carte a unui scriitor turc. Este vorba despre Ihsan Oktay Anar – ‘Atlasul continentelor incetosate’. Nu am apucat sa citesc nici macar 2 pagini, din motive obiective, dar Turcia a devenit pentru mine… atlasul condimentelor incetosate, condimente pe care merita sa le inhalati. Imi este greu sa povestesc. Este ca si cum as incerca sa redau mirosul unui parfum vechi de trandafiri.

Dar exista nenumarate motive pentru care trebuie sa ajungeti in Turcia: culorile incredibile ale tufelor de leandru, mirosul greu de cardamon si menta, retetele imperiale de orez cu lapte, cafeaua la ibric, fetele brazdate de soare, aproape sculptate ale batranilor care fumeaza la colturi de strada, decorul semi-desertic dar extrem de vegetal, intinderile uriase, aride, teribil de picturale, albastrul amagitor al Marii Egee, cafenelele din Alacati, invazia de repere istorice, etc.

Pun pariu ca am sa ma indragostesc iremedial de Istanbul, urmatoarea destinatie de vacanta!

Comment Pages

There are 6 Comments to "1001 motive pentru care merita sa descoperi Turcia!"

 • Anca says:

  ISTANBUL….:X O minunatie,turisti din toate colturile lumii,agitatie,aglomeratie,parcuri pe care poti sa le incadrezi in randul gradinilor botanice,moschei impresionante,mix de religii,localnici primitori si mereu binevoitori,cartiere ce par sa nu se mai termine,shopping cat cuprinde (Grand Bazaar, cartierele Beyoglu si Laleli Pasa,12 mall-uri),iar peste tot ,domneste mandru Bosforul .ETONNANT!
  Nu degeaba se spune ca Turcia e la fel de veche ca lumea.
  Am fost de 4 ori in aceasta inedita capitala istorica si sper sa mai ajung,pentru ca e de-a dreptul captivanta.:)
  BON VOYAGE!

 • sasha says:

  eu voi ajunge in septembrie. astept un review detaliat :)

 • Maurice says:

  Nu stiu cand voi ajunge, mi-am programat deja vacanta. Dar Istanbul e pe lista de prioritati:-)

 • dede says:

  de asta nu ai mai scrisa pe blog ca ai fost in Turcia :) ) …..ma tot uitam in fiecare zi de la ultima postare si ma gandeam de ce nu mai scrii ..

 • Elena Ivan says:

  Cu siguranta o sa te indragostesti! :) Mie mi-a placut foarte mult!

 • niko says:

  si eu “m-am indragostit” de articolul tau “condimentat”. mi-ar fi placut sa vad culorile tufelor de leandru si albastrul amagitor al Marii Egee…calatorie plina de surprize placute in Istanbul!

Write a Comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

 

Essentials

Pages

 • Categories