Maurice | Fashion editor

Retrospectiva

Mi-am dat seama ca nu mai exista medici neurologi cu maini ferme si sigure, medici care stiu sa flirteze pe drumuri forestiere, mi-am dat seama ca femeile nu mai stiu sa se coafeze, mi-am dat seama ca nu mai exista lacto-barul meu preferat de pe Calea Mosilor, mi-am dat seama ca la petreceri nu se mai danseaza, cel putin nu asa cum imi imaginez eu ca ar trebui sa se danseze, mi-am dat seama ca nimeni nu mai asculta Luigi Tenco, mi-am dat seama ca indragostitii nu se mai intalnesc in fata la Bulandra, mi-am dat seama ca s-ar putea sa nu ma indragostesc niciodata de un inginer pasionat de literatura si film, mi-am dat seama ca nimeni nu mai ofera nimanui crizanteme, mi-am dat seama ca nu mai miroase a Shalimar in Cismigiu, mi-am dat seama ca nu mai exista rochii din matase pe Calea Victoriei, mi-am dat seama ca nu mai exista centre de remaiere pentru ciorapii de nylon, mi-am dat seama ca nu mai este deloc chic sa te sui in tramvaiul 5, mi-am dat seama ca barbatii nu stiu ce vor femeile, mi-am dat seama ca femeile sufera in tacere si vor functii de conducere, mi-am dat seama ca nimeni nu mai comanda ‘dry martini’, mi-am dat seama ca Gina Patrichi a murit, mi-am dat seama ca traiesc in prezent, mi-am dat seama ca prezentul mi se pare ridicol.

Comment Pages

There are 16 Comments to "Retrospectiva"

 • Somebody says:

  … si ar trebui sa-ti dai seama ca prezentul e al tau si trebuie sa te simti liber sa-l modelezi :)

 • Somebody says:

  A, si apropo, mi-am molipsit prietenul cu emisiunea ta. Pot spune ca e major success. Felicitari, aveam nevoie de cineva care sa faca umor de calitate pe seama unor scapari (scursuri?!) ale societatii.

 • Maurice says:

  Oh, il modelez. Dar uneori ma intristeaza perspectiva!

 • Raisa says:

  …m-ai facut sa-m dau seama ca e o lume nebuna, nebuna de tot!!

 • Raisa says:

  *sa-mi

 • Acida Dorothy Parker are cred cea mai buna reteta pentru astfel de momente in care ne este imposibil sa intelegem de ce sau sa ne adaptam unei realitati care ne face atat de nefericiti: “Razors pain you,/ Rivers are damp,/ Acids stain you,/ And drugs cause cramp./ Guns aren’t lawful,/ Nooses give,/ Gas smells awful./You might as well live.” Asadar draga Maurice we might as well live chiar si fara Gina Patrichi. Avem insa dreptul la astfel de momente si retrospectiva ta este delicioasa. Mi-a facut placere sa ma las purtata de ea. Pentru asta Maurice iti multumesc.

 • madelaine says:

  A fost nevoie decat de o singura data sa “rasfoiesc” tv sa te gasesc la “ce vor ei!” ca sa imi doresc sa dau un search pe google Maurice Munteanu sa aflu mai multe…. ce s-a intamplat in caputul meu nu stiu,sau stiu dar imi este teama sa nu te temi de o inca “nebuna” care iti spune pt a 253653 oara ca esti super om, ca esti perfect in meseria ta… se vede de la distanta omul citit , care se respecta ,care nu se teme ,care nu acuza fara dovezi,care are ceva de spus in lumea asta plina de “dive ” .. imi place ca esti atat de direct si atat de sincer si imi plac multe lucruri , dar din respect m.as oprii aici :D esti tare Domnule Munteanu! acum ma simt bine ca ti.am relatat o mica parte din ceea ce gandesc despre tine\ dumneavoastra … si imi cer scuze daca ar fi trebuit sa ma adresez la persoana a2-a ….

 • blerina says:

  eu comand dry martini :) ))))))))))poate nu e totul pierdut.nice blog.keep on the good work.

 • Maurice says:

  Niciodata nu am stiut cum sa reactionez / raspund la complimente :-) Va multumesc!

 • Somebody says:

  Oh, chiar, nu gasim undeva episoadele din “Ce vor ei”? I missed some, want to see some again. Un dvd ceva, un site, anything. Si app, contempland la ce ai scris am realizat ca oamenii nu mai stiu sa danseze. Nici macar femeile. Trist.

 • Maurice says:

  @ Somebody: Un dvd? :-) Nu cred ca am ajuns la performanta asta.

 • niko says:

  Nu esti singurul care isi da seama ca prezentul este ridicol, ca s-a pierdut armonia si culoarea. dar poti face ca toate lucrurile pe care le-ai enumerat mai sus sa existe pentru ca vrei sa ai parte de un prezent apropriat fiintei tale. Si vei descoperi ca sunt si altii care cauta partener sa danseze la o petrecere unde toti nu au chef de dans, sa mai primeasca crizanteme cand toti nu mai dau bani pe o floare, sa asculte Luigi Tenco cand toti au platanele impregnate in creier si ca cineva mai comanda dry martini discret intr-un bar intr-o seara de septembrie…o seara minunata de august!

 • Maurice says:

  … o seara minunata si tie:-)

 • mirelamoon says:

  si aici exista: “A fost nevoie decat de o singura data …”.
  p.s. decât se foloseşte cu negaţie! Va neg pe toti cei care nu ştiţi! :D

 • Carla says:

  Mai exista oameni care asculta Luigi Tenco (la doar 17 ani! )

  O seara placuta!

  ps: V-am vazut la Paris si daca imi permiteti sa va intreb: de ce va mai intorceti in Romania?

 • Maurice says:

  @ Carla: Nu stiu. Chiar nu stiu:-)

Write a Comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

 

Essentials

Pages

 • Categories