Maurice | Fashion editor

Rosa Bonheur

In intimitatea parcului Buttes Chaumont, parc romantic tipic parizian, se ascunde un (fost) salon de ceai. Si el, tipic parizian. Salonul poarta numele celebrei pictorite Rosa Bonheur si refuza sa mai gazduiasca bunicute anxioase care isi asteapta sotii, soti care intarzie la clasica partida de petanque.

Intr-o dupa-amiaza mai mult decat toleranta de august, am aterizat pe terasa salonului Rosa Bonheur. Obisnuit cu locurile clasice de intalnire ale parizienilor tineri & nelinistiti, a trebuit sa constat (pentru a cata oara?) ca acest oras nu va inceta sa ma surprinda. Daca va aflati la Paris pentru ca iubiti orasul si nu pentru ca va doriti sa dati o tura patetica pe la Colette, trebuie sa ajungeti la Rosa Bonheur. Pentru ca acest loc, deloc pretentios, dar care poate provoca dependenta, fascineaza neconditionat de la prima ‘auditie’.

Ok, Rosa Bonheur nu va deveni un ‘hot spot’ pentru nefericitele care ar face orice pentru o pereche de pantofi Louboutin, nu ii va primi cu bratele deschise pe cei care se invart in perimetrul Avenue Montaigne – Rue du Faubourg Saint-HonorĂ©, dar ii va trata cu respect si intelegere pe toti electro-romanticii, pe toti cei ce nu judeca, pe cei care sunt pentru ca sunt si nu pentru ca trebuie sa fie.

Nu stiu cand vom avea parte la Bucuresti de un asemenea loc. Probabil, niciodata. Bref. Daca sunteti la Paris si il iubiti pe Gainsbourg nu pentru ca purta pantofi Repetto, ci pentru ca stia sa cante… trebuie sa ajungeti la Rosa Bonheur.

Oh! Dar nu foarte tarziu, pentru ca… veti sta la coada. Cel mai intelept ar fi sa ajungeti acolo inainte de ora 19. Altfel riscati sa nu mai intrati. Si ar fi pacat!

Comment Pages

There are 7 Comments to "Rosa Bonheur"

 • Ana says:

  Great tip:).

  Cred ca una dintre dorintele mele secrete care incepe sa prinda tot mai mult contur este ca mi-ar placea sa fii ghidul meu prin Paris…sunt convinsa ca ar fi o experienta misterioasa/magica si plina de zambete iscate de un colt de strada sau de un felinar fairy like:).

 • Cricrilacalorie says:

  Si mai intelept, pentru iubitorii de verde, e sa mergi pe la pranz, faci o aprovizionare cu sardine in conserva, saucisson, branza manchego, chec “fait maison” & alte bunatati, dupa care petreci dupa amiaza in iarba cu ochii in soare!

 • Maurice says:

  Sau cu ochii la Glorieta!

 • niko says:

  deja mi-am notat sa nu uit cand ajung in Paris sa vizitez acest salon de ceai, daca se asculta serge gainsbourg merita sa ajung acolo inainte de 19. astept si alte articole cu locuri din calatorile tale cu parfum parizian.

 • As vrea sa vad Parisul cu mintea unui cunoscator si sa vizitez mai mult decat principalele atractii turistice; as vrea sa descopar locuri precum cel descris de tine, boutique-uri si alte minunatii.
  Asteptam si alte sugestii!

 • Sasha says:

  Curand voi merge pt prima data la Paris, iar indrumarile tale vor fi litera de lege, trustttt me :D feel free to send me more :)

 • Maurice says:

  @ Sasha: Imi pare bine ca am putut sa iti fiu de folos!

Write a Comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

 

Essentials

Pages

 • Categories