Maurice | Fashion editor

Dinu Lazar. Destinul unei fotografii.

Cu totul intamplator, si banal, l-am (re)descoperit pe Dinu Lazar. Nu il pot numi fotograf, pentru ca a depasit cu mult granitele acestui statut. In orice caz, nu inteleg de ce nimeni nu vorbeste despre el, de ce fotografiile sale nu sunt vizibile, de ce… prea multi ‘de ce’?!?
Mi-am petrecut ultimele doua seri uitandu-ma la fotografiile lui Dinu Lazar. Senzatia cu care am ramas ‘dupa’ este greu de reprodus in cuvinte. Nu cred sa fi intalnit, pana acum, portrete atat de… perfecte, cadre atat de dramatice, atat de vii, atat de sensibile. Nici nu mai stiu pe cine nu a surprins Dinu Lazar cu ajutorul aparatului de fotografiat, incepand cu Noica si terminand cu… Janine. Un talent urias, un roman cu care ar trebui sa ne mandrim, care a documentat fabulos o epoca. Dar mi-e teama ca lucrurile stau cu totul altfel.
Mi-am permis sa ‘sustrag’, de pe facebook, cateva imagini si sa le postez aici. Pentru ca nu m-am putut abtine. Multumesc, maestre Dinu Lazar, pentru calatoria fantastica pe care am avut-o prin intermediul fotografiilor dumneavoastra!

Comment Pages

There are 2 Comments to "Dinu Lazar. Destinul unei fotografii."

  • Exceptionala marturie a unei epoci apuse si a oamenilor ei! Totul pare atat de bizar si indepartat, recunosti fete atat de familiare, unele proaspete si adolescentine, iar din unele imagini rasuna scrasnetul de dinti al protestului. Nu intelege de ce pentru noi numele lui Lazar nu are aceeasi rezonanta cu cel al lui Cartier-Bresson.

  • Sasha says:

    Bonjour, Dinu Lazar este exceptional. Dar vorbeste lumea de el. Sau cel putin se vorbea acum vreo ceva ani. :)

Write a Comment

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Please note: Comment moderation is enabled and may delay your comment. There is no need to resubmit your comment.

 

Essentials

Pages

  • Categories